Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Vijf stappen klauwgezondheid

1. Externe hygiënemaatregelen om de ziekte buiten het bedrijf te houden

2. Interne hygiënemaatregelen om de infectiedruk bij de runderen te minimaliseren

3. Frequente klauwontsmetting om nieuwe gevallen te beperken

4. Klauwbekappen voor vroegtijdig opsporen, vastleggen en behandelen van klinische gevallen

5. Definiëren en opvolgen van klauwgezondheidsdoelstellingen

 

Klauwdesinfectie
Eerst reinigen, dan desinfecteren
Mest en vuil op de klauw moeten eerst verwijderd worden. Gebeurt dit niet dan zal het desinfectiemiddels geneutraliseerd worden en gaat de effectiviteit verloren. na een goede reiniging zal het desinfectiemiddel de aandoening beter kunnen desinfecteren.

Keuze desinfectiemiddel
Het klauwdesinfectiemiddel moet bewezen effectief zijn, zowel in lab- als in praktijktesten. Daarnaast is ook veiligheid belangrijk, formaline staat bijvoorbeeld bekend als kankerverwekkend. Het gebruik van kopersulfaat in voetbaden is verboden voor o.a. grasland en is schadelijk voor het land. Klauwdesinfectiemiddel moet tijdig ververst worden, gemiddels na ca. 200 koepassages. Het is belangrijk dat het gebruikte voetbadmiddel voldoende werkzaam blijft, ook bij vervuiling door mest.
 

DeLaval 4Hooves
Voor een optimaal effect heeft DeLaval het middel 4Hooves ontwikkeld. Het bevat een mix van zuren, zepen en quarternaire ammoniumverbindingen van de 5e generatie. Dit zorgt voor maximaal doordringen in de huid en goede desinfectie. Het is niet temperatuurgevoelig en daarnaast blijft het effectief bij vervuiling door mest. Het middel is veilig in gebruik voor koe, melker en het milieu. Uitgevoerd in o.a.veldproeven blijkt het net zo effectief als formaline of kopersulfaat. Door de zeer geconcentreerde formulering blijven de gebruikskosten acceptabel. 
 

Automatische klauwreiniging VMS melkrobot
Optimale klauwgezondheid is ook bij gebruik van een VMS melkrobot van groot belang. het is nu mogelijk om op VMS model 2007 en nieuwer, een optie klauwreiniging toe te passen. De laatste versie DelPro is een vereiste om dit te kunnen activeren. De klauwreiniging van de VMS vindt plaats op het moment dat alle melkbekers zijn aangesloten

 

Informeer bij uw Toerboertieker naar 4Hooves

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600