Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Trioliet Solomix afgeleverd

Deze nieuwe Trioliet Solomix voermengwagen is afgeleverd in Emmercompascuum. De Trioliet Solomix is uitgerust met een weeginrichting, 22 mm vijzelmessen, inbouwcamera en mechanische steunpoot. 

De Solomix 1 is een compact gebouwde voermengwagen en leverbaar met een inhoud van 5 tot en met 14 m3 . Voor zowel grotere als kleine veehouders en voor elke specifieke situatie heeft Trioliet de passende voermengwagen. De specifieke kenmerken en de hoge kwaliteit maken de wagen uniek, efficiënt en zeer eenvoudig om mee te werken. De Solomix 1 kan indien gewenst op maat gemaakt worden.

De eenvoud van gemengd voeren
Voor elk type Solomix 1 voermengwagen zijn zowel de vorm als de afmetingen van de mengvijzel en de mengkuip optimaal op elkaar afgestemd. De details maken het verschil en zorgen voor een perfect mengresultaat en een maximale vullingsgraad. Door zijn uitzonderlijke eenvoud vergt de machine nauwelijks onderhoud. Standaard is de Solomix 1 uitgevoerd met een verticale mengvijzel, een duurzame vijzellagering en een stabiele vijzelkolom, die afgesteund wordt op een stevig chassis. De Solomix 1 reeks is verder leverbaar in diverse doseervarianten aan de voorzijde, zijkant of achterzijde van de wagen.

De beste snijwerking met de minste kracht
De sterke vijzelmessen hebben een hoge slijtvastheid. Gepatenteerd is de vorm van de vijzelmessen. Deze zijn zodanig gevormd dat de messen ten opzichte van het schuinoplopende mengvijzelblad in de meest optimale, dus horizontale, positie zijn gemonteerd. Hierdoor ontstaat de beste snijwerking met de minst benodigde kracht, waardoor brandstof wordt bespaard. De messen zijn zelfscherpend en hebben een lange levensduur.

Hogere melkproductie en een gezondere koe
De mengvijzel en de mengkuip zijn technisch zeer doordacht. De unieke ’Twin Stream’ vijzel heeft twee symmetrische doseervleugels, die ervoor zorgen dat het voer vlot en gelijkmatig uitgedoseerd wordt. Ook kleine mengsels worden hierdoor snel en nauwkeurig gemengd. Met de Solomix 1 wordt het voer optimaal gemengd, zodat de koe alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Voor de koe leidt dit tot een betere opname van het voer, waardoor de melkproductie wordt verhoogd. Bovendien wordt uw veestapel gezonder.

 

Voor iedere bedrijfssituatie de perfecte oplossing
De Solomix 1 is leverbaar in vier verschillende uitdoseervarianten. Een kunststof transportband, een transportketting, een gecurvde transportketting of een zijlossende uitdoseerunit. De zijlosser is een prima keuze bij elke standaard situatie. De Solomix P1 is een zijlossende voermengwagen, die uitgevoerd is met een stroblazer voor het verdelen van stro in potstallen en ligboxen. Voor iedere situatie, zoals bijvoorbeeld lage temperaturen, smalle of juist brede voergangen of in geval van voertroggen, kan een passende keuze worden gemaakt.

 

Bel voor meer informatie eens met Henry Meijering 06-54 29 53 88

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600