Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Rustig eten zonder opdringerige koeien - L port sluithek

Rustig eten zonder opdringerige koeien
Een bekend probleem; koeien die hun portie krachtvoer komen halen, worden weggejaagd uit de krachtvoerbox. Vooral vaarzen die lager in rang staan worden nogal eens verstoten. Hierdoor komt het krachtvoer niet bij de koe die het nodig heeft en door het stoten is er kans op verwondingen aan poten of uier.
Hieronder een filmpje van de sluithekken bij de familie Jonkers. 

Hier is een een slimme oplossing voor gevonden: het L'port sluithek. Het L'port sluithek is een pneumatisch aangedreven hek dat de ingang van de krachtvoerbox afsluit. Doordat de voerstation veilig is afgesloten hebben andere koeien geen kans meer om te stoten. Het  L'port sluithek garandeert dat iedere koe in alle rust haar krachtvoer kan opnemen. Zo weet u dat het krachtvoer bij de juiste koe terecht komt. Dit verbetert de rust in en rondom het krachtvoerstation, wat ten goede komt aan het koecomfort.

Het L'port sluithek is heel eenvoudig aan elk type krachtvoerbox te installeren. Speciaal voor voerstations met kortere zijhekken is het L'port sluithek ook verkrijgbaar in een XL - verlengelement uitvoering.

Hoe het L'port sluithek werkt
De L-vormige constructie van het L'port sluithek wordt op en neer bewogen door een cilinder op luchtdruk. Zodra een koe herkend wordt en aan haar krachtvoer begint, gaat het L'port sluithek op het signaal van de voermotoren geruisloos naar beneden en sluit de ingang van het voerstation veilig af. Als het krachtvoer op is gaat het sluithek weer omhoog. De reactiesnelheid van het sluithek kunt u zelf instellen in stappen van 10 seconden.

Veiligheid staat voorop
Het L'port sluithek is zo ontworpen dat het koeverkeer niet gehinderd wordt. Het hek is perfect afgestemd op de voerbox waardoor er geen overbodige hekken uitsteken boven de loopgang. Door de luchtvering kan een koe die haar kop onder het zich sluitende hek houdt, zich niet bezeren. Bij stroomuitval gaat het L'port sluithek automatisch omhoog en opent de voerbox. Het is dus onmogelijk dat de koe opgesloten raakt in de voerbox. Het sluithek is bovendien ook handmatig te bedienen. Bovendien levert het L'port sluithek punten op voor de Maatlat Duurzame Veehouderij. Op de foto de situatie bij de familie Beuker te Zeijerveld. 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600