Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Minder vliegen - meer melk!

Minder vliegen - meer melk

Ontspannen koeien die niet geïrriteerd worden door vliegen, eten en drinken meer en produceren meer melk. Ook zorgt het terugdringen van de vliegenpopulatie voor een kleiner risico op de overdracht van ziektes.

Beheers het aantal volwassen vliegen in en om dierverblijven en bedrijfsgebouwen door Aptaor A aan te brengen. Deze korrels zijn goed in water oplosbaar en de oplossing kan worden uitgestreken. Het moet worden aangebracht op plaatsen waar volwassen vliegen graag rusten. Aptaor A is ideaal als onderdeel van een integrale aanpak van de vliegenbeheersing in combinatie met een larvicide als Aptaor L.

Belangrijkste voordelen:

Onmiddellijke afname van vliegenpopulatie
Bereikt hoge sterftecijfers onder vliegen
Bevat suiker en sexuele lokstof, zodat het aantrekkelijk is voor vliegen
Contactgif en maaggif in 1
Werkzame stof is ingebed in het granulaat
Goed wateroplosbaar
Veilig voor natuurlijke vijanden, niet-doeldieren en de mens
Blijft gemiddeld 6 weken werkzaam


Ongediertebestrijding
Een ziekte-uitbraak kan grote financiële gevolgen krijgen als gevolg van bijvoorbeeld een lagere melkgift, geringere melkkwaliteit, verminderde vruchtbaarheid, hogere kalversterfte, slopende infecties en sterfte van dieren. Een ziektebestrijdingsprogramma bestaat uit meer dan alleen vaccinaties. Ongediertebestrijding heeft betrekking op de beheersmethoden die de kans op verspreiding van besmettelijke ziekten terugdringen. Het voorkomt ziekteoverdracht door dieren of mensen tussen bedrijven en het vermindert de verspreiding van besmettelijke ziekten binnen het bedrijf. Een degelijk ongediertebestrijdingsprogramma biedt maximale ziekteweerstand en minimale blootstelling van de veestapel aan ziekteverwekkers. Eén hoeksteen van een dergelijk programma vormt de beheersing van insecten en knaagdieren, een andere bestaat uit quarantaine, reiniging en inperking van de bewegingsvrijheid.


Onderbreek de levenscyclus van de vlieg
De beste benadering om het aantal vliegen onder controle te houden is een geïntegreerde tweeledige aanpak:

Voorkom dat maden zich tot vliegen ontwikkelen en houd het aantal volwassen vliegen onder controle. Aangezien 80% van de totale vliegenpopulatie uit maden bestaat, is het vrijwel onmogelijk het aantal vliegen uitsluitend onder controle te houden met insecticiden die de volwassen exemplaren bestrijden. Insecticiden werken het meest efficiënt wanneer de voortplanting van de vliegen zo veel mogelijk wordt geminimaliseerd door een correct uitgevoerd mestmanagement. Het is bijna nooit toereikend om uitsluitend op insecticiden te vertrouwen. Een slechte hygiëne kan door geen enkele verkrijgbare insecticide worden gecompenseerd. 

Aptaor™ A is een insecticide dat erg aanlokkelijk en dodelijk is voor vliegen: ze likken het middel op, vliegen weg en sterven. Plaatselijk aangebracht op oppervlakken die vliegen aantrekken, blijft het gemiddeld zes weken werkzaam.


Kenmerken
Onmiddellijke afname van vliegenpopulatie
Bereikt hoge sterftecijfers onder vliegen
Goed voor langdurige vliegenbeheersing
Blijft gemiddeld 6 weken werkzaam tegen volwassen vliegen
Goede prijs/kwaliteitverhouding voor het werkzame aantal dagen
Eenvoudig te hanteren en aan te brengen
Korrels die snel oplossen in water
Leverbaar in 400 g verpakking

 

tot 19 september 2014 krijgt u de 2e pot voor de halve prijs. Informeer bij uw Toerboertieker

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600