Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Melktaxi afgeleverd bij familie Duiven te Dwingeloo

Onlangs leverde vertegenwoordiger Barry van Barneveld bij de familie Duiven deze nieuwe melktaxi af. 

De H & L Melk Taxi is een roestvrij stalen tank van 260L, waarmee de heer Duiven de melk naar de kalveren kan brengen.  Kalveren die worden gevoed met gepasteuriseerde melk zijn gezonder en ontwikkelen zich meer consistent. Dit is wat ervaring heeft laten zien in de VS melkveebedrijven. Het is daar gebruikelijk om gepasteuriseerde melk te bestemmen voorvoor kalf diëten. Pasteurisatie kan het verminderen van de bacteriën belasting verbeteren tot minder dan een 0,5% in tegenstelling tot de belasting van voor het pasteuriseren.

Een elektronische besturing maakt het mogelijk om de gewenste pasteurisatie cyclus in te stellen. Holm & Laue biedt deze optie in de vorm van een batch-pasteuriseur; dit betekent dat alle melk wordt verwarmd en vervolgens op de juiste wijze afgekoeld wordt in hetzelfde vat. Als gevolg hiervan zijn de dagelijkse proportie bereiding, het vervoer, en het voeden uitgevoerd in de meest compacte manier met een enkel apparaat. Een timer zorgt ervoor dat de melk wordt gepasteuriseerd en klaar voor gebruik is in de ochtend en 's avonds als u aankomt om de kalveren te voeden. U heeft dus ook het voordeel van de goedkopere daluren stroomverbruik.Het is niet meer nodig om met een optimale timing de melk op te warmen en op de precies gewenste temperatuur te krijgen.
 

Pasteuriseren wordt populairder

Volgens Holm & Laue wordt het pasteuriseren van de melk voor kalveren steeds populairder. Daarom kan de nieuwe melktaxi een standaard pasteurisering van 64 graden gedurende 35 minuten bieden. Daarnaast is er de mogelijkheid de melk gedurende 60 minuten te behandelen met een temperatuur van zestig graden. De behandeling doodt schadelijke bacteriën in verse melk, maar zou de voedingsstoffen intact laten.

Omdat  de aftap op het laagste punt zit, heeft de melktaxi volgens de fabrikant geen moeilijk te reinigen hoeken en loopt het volledig leeg. Het automatische spoelprogramma zou voor een optimale hygiene zorgen en lijkt volgens Holm & Laue het beste voor de kalvergezondheid. Naast de nieuwigheden hebben de nieuwe modellen dezelfde eigenschappen als de voorganger: verwarmen, reinigen, doceren en vier traploze elektriscg aangedreven wielen.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600