Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Kom naar de Open dag op 2 melkveebedrijven

Open dag bij melkveebedrijven in de gemeente Midden-Drenthe
Automatisch melken – klaar voor de toekomst

 

Op 23 mei as organiseert Kort Melktechniek in samenwerking met DeLaval een open dag op twee melkveebedrijven in de gemeente. Bij de familie Blauw uit Eursinge en de familie Wolbers uit Elp is er gekozen voor automatisch melken door middel van VMS robots. Door deze Vrijwillige Melk Systemen is de veehouder niet meer gebonden aan een strak melkschema maar gaat het melken van de koeien  altijd door. 

 

Roelof Wolbers, al jaren klant bij KORT, melkt ca 120 koeien met 2 VMS-en van DeLaval. Wolbers runt een echt gezinsbedrijf en dit heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze voor een VMS. De VMS zorgt voor een stuk arbeidsverlichting en dus meer tijd voor het gezin. Waarom dan de keuze voor DeLaval? Wolbers: “Delaval heeft de robot ontworpen vanuit het gezichtspunt van de koe, een sterk punt. Het is, zoals de naam al zegt, een vrijwillig melksysteem, wat voor de koe een bepaalde rust geeft. Dit komt de prestaties ten goede.”

 

Wim & Leon Blauw lieten een volledige nieuwe stal bouwen met daarin twee VMS robots en ruimte voor een derde. De stal heeft ruime selectie- en doordraaimogelijkheden voor koeien naar de droogstand op een ander rantsoen. De bestaande ligboxenstal werd omgebouwd voor het jongvee met ruime strohokken voor het afkalven. Ook de familie Blauw is te spreken over dit systeem en over het totaalaanbod van melkrobot, tank en stalinrichting dat dealer Kort biedt.  

Op vrijdag 23 mei heeft u tussen 10.00 en 16.00 de gelegenheid om eens een kijkje te nemen op beide melkveebedrijven.  U bent van harte welkom bij de familie Blauw aan de Garmingerstukken 10 te Eursinge en bij de familie Wolbers aan de Schapendrift 8 te Elp. De koffie staat klaar!

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600