Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Euro's besparen? Pyrogenium bij de 1e mastitisattentie

Ontsteking aan het uierweefsel (mastitis) is één van de meest voorkomende aandoeningen bij melkkoeien. Mastitis wordt veroorzaakt door bacteriën die ofwel (van nature) op het dier voorkomen, of in de omgeving voorkomen. Er worden twee vormen van uierontsteking onderscheiden, klinische (zichtbare) en subklinische (niet- zichtbare) uierontsteking.

Behandeling met antibiotica is in ernstige gevallen onvermijdelijk, maar gebruik bij beginnende mastitis direct Pyrogenium om een antibioticabehandeling te voorkomen. 
De combinatietherapie Pyrogenium en UierBalsem versterkt het genezingsproces bij mastitis. Pyrogenium stimuleert de lichaamseigen afweer en remt zo de ontsteking. UierBalsem stimuleert de doorbloeding in de uier zodat afvalstoffen snel worden afgevoerd.

Pyrogenium stimuleert de lichaamseigen afweer waardoor een opkomende mastitis kan worden onderdrukt en de inzet van antibiotica kan worden beperkt. Een mogelijk mastitis wordt direct in het begin aangepakt.

Voordelen Pyrogenium:

• onderdrukt een opkomende mastitis
• heeft 0 dagen wachttijd en dus geen melkverlies
• gemiddelde kosten per behandeling € 13,50
• draagt bij aan de reductie van antibiotica

Euro’s besparen bij de 1e mastitisattentie? In deze video laat ECOstyle zien welke behandeling u als melkveehouder kunt inzetten bij een 1e mastitisattentie en dat de melk gewoon doorgeleverd kan worden aan de melkfabriek. En dat bespaart u euro’s! 

Informeer naar Pyrogenium bij uw Toerboertieker

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600