Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Effectief voeren en managen van uw kalveren met kalverdrinkautomaat van DeLaval

Correct voeren is van groot belang voor een goede start. De basis voor een gezonde koe wordt in de eerste maanden gelegd. 

Opfokken van kalveren tot gezonde koeien met een lage eerste afkalfleeftijd geeft weinig marge om fouten te maken. De melkverstrekking tijdens de eerste 60-70 dagen speelt hierbij een cruciale rol. Hierbij moet u denken aan meerdere keren per dag een vers bereide mix van constante temperatuur en samenstelling. DeLaval heeft hiervoor de CF500+ en de CF1000+ ontwikkeld. 

Arbeid speelt een belangrijke rol; in plaats van 2 x per dag een emmer melk voor te zetten, krijgen de kalveren nu 2-4 x per dag een versbereide portie melk voor een goede pensontwikkeling. Dit zijn de dieren die zich ontwikkelen tot gezonde en efficiente ruwvoerverwerkers, die in staat zijn op 24 maanden af te kalven. 

Kenmerken
De DeLaval kalverdrinkautomaat CF500+ heeft een zeer gebruiksvriendelijke handterminal aan de machine en dichtbij de kalveren, voor een zo goed mogelijk overzicht. De handterminal heeft een aantal functies die het voeren van uw kalveren vergemakkelijken, zoals voorgeprogrammeerde voerschema's.
 

Hoofdfuncties

- Exacte melkrantsoenering per kalf in vele kleine porties
- Voercurves voor melk en poederconcentratie
- Per dier ingestelde verstrekking van poeder en vloeistofadditieven
- Altijd de juiste temperatuur door het unieke IQ-systeem
- Snelle aanleerfunctie voor nieuwe kalveren
 

Voordelen

Het effectief voeren en managen van uw kalveren kan toekomstige gezondheidsproblemen in de veestapel minimaliseren. U brengt zo de kosten terug en verhoogt uw inkomen, om zo een stabiele basis te creëren voor de groei van uw bedrijf. De beste benadering is om uw kalveren vaak te voeren, in kleine porties die per kalf afzonderlijk zijn aangepast. Op deze manier zullen de kalveren het voer het beste verteren, zodat ze beter groeien en verspilling van voer wordt tegengegaan.
 

Pluspunten

Tot 50 kalveren
1 tot 2 melkstations
Voeren met poedermelk
Voeren van verse melk als optie
Automatisch reinigen als optie 
 

Geinteresseerd? Bel met een van onze verkopers via 0593-72 59 00

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600