Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Demo Veenhuis mestscheider

Kort Melktechniek demonstreerde onlangs samen met Jan Wolbers van Veenhuis de mestscheider van Veenhuis.

Mestscheiden
Het scheiden van mest is een simpel principe. Door een schroefvijzelpers wordt de drijfmest onder druk langs een zeef geperst. Hierdoor wordt de dunne fractie er uitgeperst en blijft een dikke droge fractie over. De hoeveelheid dikke fractie die aanwezig is in de mest is afhankelijk van het diersoort en het rantsoen.

Dikke en dunne fractie
Door het scheiden van mest wordt de reguliere drijfmest gescheiden in twee soorten, een dunne vloeibare fractie en een dikke stapelbare fractie.De dunne fractie kan worden gebruikt voor de aanwending van mest op landbouwgrond en bevat snel opneembare ammoniakstikstof. De dikke fractie is stapelbaar en wordt gekenmerkt als vaste mest.

Comfortabel boxstrooisel
Met deze dikke fractie kunnen diepstrooiselboxen worden ingestrooid om te besparen op strooikosten en een optimaal comfortabel ligbed voor de koe te creëren. Daardoor hebben zij onder andere minder last van dikke hakken. Het is natuurlijk ook mogelijk om de dikke fractie aan te wenden op landbouwgrond, beheersgebieden, natuurterreinen en grasland. In de dikke fractie zitten hoge concentraties organische stof en stikstoffen die gedurende het seizoen vrij komen.

Altijd passende oplossing
Op het gebied van mestscheiden kan Veenhuis met een breed gamma altijd een passend aanbod doen. De mestscheiders van Veenhuis worden plug-and-play opgeleverd en hebben altijd standaard 5 jaar garantie.

Heeft u vragen over mestscheiden? Bel dan eens met Jan Borg 06-30 08 33 56

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600