Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Dagelijks inzicht in bodyconditiescore van uw koeien met DeLaval Spectra

De VMS™ Spectra is het enige automatisch melksysteem waarmee u dagelijks inzicht hebt in de bodyconditiescore van uw koeien.

De VMS™ Spectra is een gelimiteerde serie die standaard over de onlangs door DeLaval geïntroduceerde bodyconditiescore-technologie beschikt. Elke afzonderlijke VMS Spectra is uitgerust met een BCS-camera die dagelijks automatisch de bodyconditiescore van uw melkkoeien registreert en berekent. Deze scores worden vervolgens naar DeLaval DelPro™ Farm Manager gestuurd, waar u gegevens van afzonderlijke koeien, groepen koeien of de complete veestapel kunt bekijken en analyseren.

Aan de hand van deze dagelijkse bodyconditiescores kunt u op verschillende manieren uw voordeel doen:

Precisievoeren 
Optimaliseer het vooraanbod op basis van de status van de koe op de BCS-curve, voor een ideale conditie tijdens de lactatiecyclus.

Verbeterde koegezondheid
Door tijdig  te reageren tijdens bijvoorbeeld de  eerste 100 dagen na afkalven op een snelle of  plotselinge afwijking ten opzichte van de BCS-curve, is het mogelijk om op veearts- en voerkosten te besparen en het gebruik van antibiotica te beperken.

Verbeterde vruchtbaarheid 
Koeien in optimale conditie geven minder problemen rondom het afkalven, starten moeiteloos op met produceren, maar zijn bovendien ook beter te managen op het gebied van vruchtbaarheid. Dit draagt bij aan het tijdig drachtig krijgen van uw koeien en zodoende een hoge efficiëntie en een koe die lang op het bedrijf blijft.

Hogere melkgift
Houd de koeien in optimale conditie gedurende de lactatieperiode, voor maximale melkgift en een optimale voerefficiëntie. 
klik op de foto's om de voordelen van Spectra te bekijken! 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600