Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Chileens bedrijf koopt maar liefst 64 VMS melkrobots!

Fundo El Risquillo, een groot melkveebedrijf in Chili met 6.500 melkkoeien, heeft vorige week een contract getekend voor de aankoop van 64 DeLaval VMS melkrobots, waarmee het 's werelds grootste melkrobotbedrijf wordt.

Het bedrijf dat onderdeel is van de Bethia Group en in eigendom is van Agrícola Ancali, werkt al met 16 VMS'en en kon daar duidelijk de verdiensten van zien: een gemiddelde melkgift van 45,2 liter op de 920 koeien die vandaag de dag door de robots gaan. Dat is een 10% hogere melkproductie dan voorheen en ook zijn de arbeidskosten lager. Het draait allemaal om 'meer doen met minder.'

10% hogere productie

”De voordelen zijn opmerkelijk,” zegt Pedro Heller, CEO van Ancali Agrícola. ”Een hogere productie, verbeterd dierwelzijn en minder stress voor de koeien. Dit project omvatte twee stadia. Ten eerste vergeleken we de voordelen van een DeLaval VMS robotsysteem met dat van een draaimelksysteem. We begonnen met robots voor 500 koeien en toen we daar de financiële voordelen van inzagen en merkten dat het mogelijk was om de productie per koe met 10% te laten stijgen en het stressniveau voor de koeien te doen dalen, besloten we om verdere plannen te maken. In stadium twee besloten we het bedrijf aan te passen van een conventioneel melksysteem naar een automatisch melksysteem. Het plan is om onze beste 4500 koeien te laten melken door een VMS en we kunnen dat nog heel gemakkelijk uitbreiden in de toekomst.”

De stal is ook uitgerust met veel koecomfortproducten van DeLaval, zoals ventilatiesystemen, koeling voor de koeien, rubber vloeren, flexibele koeborstels, waterbakken en verlichting. 

Als de nieuwe installatie klaar is, worden er 4500 koeien door de robots gemolken, terwijl een draaimelkstal de verse koeien melkt en de koeien die speciale aandacht nodig hebben. Op het moment zijn er nog vier draaimelkstallen actief op het bedrijf.

Hoewel veel melkveehouders een melkrobot zien als oplossing voor kleinere bedrijven, had CEO Pedro Heller al na de eerste installatie duidelijk berekend dat het ook voor een groot bedrijf een rendabele investering was, samen met de andere koecomfortoplossingen. 

De eerste 8 melkrobots zijn in oktober 2014 geïnstalleerd en later nog eens 8. Begin 2017 wordt dit aantal aangevuld tot 64, waarmee dit het grootste en een van de meest productie (melkrobot)bedrijven ter wereld wordt. 

Het melkveebedrijf ligt 500 km ten zuiden van Santiago en maakt onderdeel uit van een groter bedrijf waar ook vleesvee en paarden worden gehouden.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600