Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Automatisch melken en weidegang - een uitdaging

Een goed plan in combinatie met de juiste instellingen is de basis voor succesvolle weidegang met als resultaat voldoende uren en dagen. Automatisch registreren kan in sommige gevallen uitkomst bieden. DeLaval staat met MyGrazing 720 op de witte lijst van goedgekeurde weideregistratiesystemen. Met een speciaal ontwikkelde weidedoorlooppoort en bijbehorende software krijgt u inzicht in de beweigingen van uw koeien. 

Bewegingen van de koe worden met herkenpunten bij de in- en uitgang van de stal automatisch geregistreerd waarmee het systeem in staat is o.a. het aantal uren dat de koe in de weide is geweest exact te registeren. De in MyGrazing 720 aanwezige rapportagetool op de smartphone of webapplicatie geeft de veehouder actuele informatie over het weidegedrag van zijn veestapel en de voortgang van de weidegang over het hele seizoen. De veehouder kan dit gebruiken om naar zijn zuivelverwerker te laten zien dat hij voldoet aan de weidegangcriteria van minimaal 120 dagen weiden en op jaarbasis minimaal 720 weide-uren.

Het systeem is officieel goedgekeurd door de Stichting Weidegang. Het systeem dat werkt met selectiepoorten en een speciaal ontwikkelde weideterugloop is na validatie van de gegevens door Stichting Weidegang onlangs toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde systemen. Hiermee is het voor bedrijven met een DeLaval melkrobot mogelijk om gedurende het weideseizoen 2018 automatisch de weidegang te registreren en daarmee naar de zuivelverwerker te laten zien dat het weidemelk is.

Afhankelijk van de opstelling in de stal is het mogelijk om koeien direct uit de DeLaval VMS melkrobot naar de weide te selecteren of via een weidepoort. Voor een snelle en vlotte terugloop de stal in, is de weideteruglooppoort ontwikkeld. De jarenlange ervaring van DeLaval in doorloopherkenning in de melkstal is hierin verwerkt in combinatie met de bekende DeLaval transponder of oortransponders.

Het systeem is flexibel qua configuratie en kan werken met meerdere in- en uitgangen en is per groep te configureren in DelPro Farm Manager. De plaatsing van de weideteruglooppoort kan zowel buiten als binnen, waarmee er grote flexibiliteit is in het vinden van de meest efficiënte opstelling.
 

meer weten? bel met een van onze adviseurs via 0593 72 59 00

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600