Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

500e DeLaval Solidex opgestart in Nooitgedacht

Onlangs werd de 500e DeLaval Solidex in de Benelux opgestart bij onze klant Mts Hagting-Berkepies in Nooitgedacht. Bekijk de foto's van vlak voor de opstart. 
De stal is uitgevoerd met MP 680 Delpro automatisering; Harmony+ melkstellen met Clover tepelvoeringen; MM 27 infra rood melkmeters; DVP F frequentie gestuurde vacuümpomp; DSG 2 weg selectie box en een Spinder zelfsluitend voerhek voor grootvee. De diepstrooisel ligboxen in de stal zijn Spinder Comfort boxen gemonteerd aan een standpijp. Het bio bedding is nog in opbouw. Het is de bedoeling dat er +/- 100 vaarzen in deze stal gemolken worden. Het voeren in de melkstal is uitgevoerd met een dubbel vijzel systeem van LMB Visscher uit Balkbrug.

Het leveren van de 500e Solidex melkstal was een memorabele mijlpaal voor Delaval. De Solidex melkstal is een lokaal ontwikkelde en geproduceerde zij-aan-zij melkstal met conventionele uitgang. De stal werd in België en Nederland op de markt gebracht in 2007. Dat er in 8 jaar tijd 500 van deze melkstallen werden geleverd in de Benelux, is ook voor DeLaval een onverwacht groot succes.Volgens de leverancier dankt de Solidex melkstal zijn populariteit aan de compacte inpassing, de robuuste uitvoering en de flexibiliteit door de vele opties en uitvoeringsmogelijkheden. In tegenstelling tot melkstallen met frontuitgang, heeft de Solidex een beperkt ruimtebeslag. Dat scheelt in de bouwkosten en in de tijd voor het schoonmaken na de melkbeurt. 

De meest verkochte grootte is de 2 x 12 melkstal, maar er zijn ook heel wat grotere melkstallen geleverd, vooral voor het MidiLine swingover melksysteem. De grootst geleverde stal is een 2 x 28. 

Op dinsdag 29 september werd de 500e Solidex afgeleverd op het bedrijf Berkepies-Hagting in het Drentse dorp met de wel heel toepasselijke naam Nooitgedacht. De stal werd verkocht door DeLaval dealer Kort. Op diezelfde dag werden alle DeLaval dealers in de Benelux verrast met een "Solidex taart". Dat de Solidex onverminderd populair blijft, blijkt uit het feit dat 2015 een recordjaar wordt met meer dan 70 afgeleverde Solidex melkstallen. Het hoogste aantal ooit.

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen

Kort Melktechniek BV
Romhof 47
9411 SB Beilen
T 0593 - 72 59 00
E info@kortmelktechniek.nl
Storingsnummer overdag
0593-725 900
Storingsnummer 17:00 - 8:00 uur
bel traditioneel 06-25007953
of VMS 088-1181600